Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از آنکه بانک مرکزی بخشنامه 8 بندی کاهش نرخ سود را به بانک‌ها ابلاغ کرد، بر کاهش سود سپرده‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاریبادرآمد ثابت در بانک‌ها، تاکید شد چرا که به دلیل حجم بالای سپرده‌گذاری این صندوق‌ها، بانک‌ها نرخ‌های سود بالایی به منابع این صندوق‌ها پرداخت می‌کردند.

این مساله موجب گرایش شدید صندوق‌های بادرآمد ثابت به سپرده‌گذاری در بانک‌ها شده بود، در حالی که اساسا هدف از تشکیل این صندوق‌ها، سرمایه‌گذاری در بخش اوراق مالی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در نهایت صندوق‌ها نرخ سود سرمایه‌گذاری را آرام آرام تعدیل کردند به طوری که از مجموع 18 صندوق سرمایه‌گذاری بزرگ، نرخ سود صندوق سرمایه‌گذاری گنجینه زرین شهر که بزرگترین صندوق بادرآمد ثابت بود از 19-20 درصد به 15 درصد کاهش یافت.

همچنین پیش‌بینی سود صندوق یکم کارگزاری بانک کشاورزی از بیش از 18 درصد به 16 درصد افت کرده است. 

در مجموع، نرخ سود این 18 صندوق بزرگ بادرآمد ثابت که بازدهی آن در 365 روز گذشته 19.8 درصد بوده، 16.7 درصد پیش‌بینی شده است. بنابراین نرخ سود این صندوق‌ها در مجموع 3.1 درصد کاهش یافته است.

التبه همچنان برخی صندوق‌ها مانند ارزش آفرینان دی، بانک گردشگری و صندوق بادرآمد ثابت کوثر یکم و گسترش فردای ایرانیان، با وجود تعدیل اندک، همچنان 20 درصد پیش‌بینی سود کرده‌اند. 

به گزارش فارس، مدتی پیش رئیس کل بانک مرکزی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه عملکرد بانک‌ها در رابطه با رعایت نرخ سود سپرده بسیار رضایت بخش بوده است، گفت: عامل دیگری که موجب بی نظمی و عدم تعادل شده، وجود صندوق‌های با درآمد ثابت -بورسی-در بانک هاست که به طور طبیعی در حال هماهنگی با سازمان بورس درباره آنها هستیم.

وی تصریح کرد: بحثی که در رابطه با صندوق‌های سرمایه گذاری وجود دارد، این است که تعهد سود بالاتر از نرخ سودی که شورای پول و اعتبار اعلام کرده، موجب عدم ایجاد تعادل در بازار شده است. این در حالی است که هر فعالیتی درآمد خاص خود را داشته و در پایان دوره باید بین سرمایه گذاران تقسیم شود، اما وعده سودهای متنوع موجب التهاب در بازار پول خواهد شد.

صندوق نرخ سود فعلی بازدهی 180 روز گذشته بازدهی 365 روز گذشته مشترک آتیه نوین 16 9.7 20.6 آرمان کارآفرین 19 10.34 21.3 ارزش آفرینان دی 20 9.96 20.12 بانک گردشگری 20 10.92 21.8 ارمغان ایرانیان 18 9.57 18.48 بانک ایران زمین 18 9.67 20.01 گنجینه زرین شهر 15 9.63 19.68 گنجینه امید ایرانیان 17 9.48 19.59 لوتوس پارسیان 19 9.77 19.82 توسعه تعاون صبا 15 9.27 19.26 ره آورد آباد مسکن 17 9.75 20.02 مشترک اندیشه فردا 16 8.8 17.87 یکم کارگزاری بانک کشاورزی 16 8.88 18.11 امید انصار 18 9.4 19.12 گسترش فردای ایرانیان 20 10.24 20.31 با درآمد ثابت کوثر یکم 19 10.77 20.93 سرمایه‌گذاری اوج ملت 18 9.52 19.57

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۱۴۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲/ کنترل نقدینگی اهرم مهار تورم است

مدیر کل اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲ گفت: این رشد بیانگر تسهیلات‌دهی قابل قبول بانک‌ها در شرایط کنترل رشد نقدینگی است و بهبود کیفیت تسهیلات‌دهی بانک‌ها برای حمایت از تولید و تامین مالی بخش واقعی اقتصاد برنامه اصلی بانک مرکزی در سال جاری است.

به گزارش ایسنا، طبق اعلام بانک مرکزی، جعفر مهدی‌زاده - مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی-  در خصوص برنامه‌های تامین مالی در سال جاری گفت: با هماهنگی دستگاه‌های ذیربط مانند وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه و شهرسازی و دیگر دستگاه‌ها، یک سری «اولویت‌های تسهیلات‌دهی» و «بسته‌های تامین مالی» پیش بینی شده که هم اکنون در دولت در حال بررسی بوده و به زودی تصویب و ابلاغ می‌شود.  

وی با بیان اینکه  این اولویت بندی می‌تواند نقشه راه شبکه بانکی برای سال جاری باشد، خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته بحث «تسهیلات زیرخط بانک‌ها» پیگیری شده و اوراق گام، اعتبار اسنادی داخلی ریالی مولفه‌هایی بودند که به نوعی جبران‌کننده محدودیت‌هایی هستند که در بالای ترازنامه بانک‌ها داشتیم و تامین مالی واحدهای تولیدی را تسهیل می‌کنند.

کنترل نقدینگی یک اهرم مهار تورم است

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه همواره این دغدغه برای فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان وجود داشته که کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها و کنترل اعتبارات بانکی، گاهی اوقات می‌تواند آثار منفی بر رشد داشته باشد، گفت: تلاش بانک مرکزی بر این است که در سال جاری کیفیت تسهیلات‌دهی بانک‌ها بهبود یابد.

وی افزود: کنترل نقدینگی یکی از متغیرها و سیاست‌های مهم در کنترل فشارهای تورمی است که در قوانین بالادستی مانند برنامه‌های توسعه، اهدافی برای رشد پایین نقدینگی پیش بینی شده و برهمین اساس مسئله کنترل نقدینگی همواره در دستور کار بانک مرکزی بوده است و این شاخص متغیر مهمی در ارزیابی عملکرد بانک مرکزی در طول سال گذشته به شمار می‌آید.

در سال‌های گذشته رشد نقدینگی بالا بود

مهدی‌زاده در ادامه اظهار کرد: اقتصاد کشور در سال‌های قبل از سال ۱۴۰۰ رشدهای نقدینگی بالایی را به دلیل ناترازی‌های مختلف در حوزه‌های گوناگون، تجربه کرد. به عنوان مثال در سال ۱۳۹۹ رشد نقدینگی ۴۰.۶ درصد بود  که این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۳۹ درصد رسید و به دنبال تجدید نظر بانک مرکزی در رویه‌های جاری برای  کنترل رشد نقدینگی، رویه‌ای با عنوان «کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها» در دستور کار خود قرار داد.

وی با بیان اینکه این رویه در سال ۱۴۰۰ هم پیگیری شده بود، تصریح کرد: با توجه به ضرورت اصلاح برخی کاستی‌ها، فرایند اجرای این سیاست در سال ۱۴۰۰ با کندی مواجه بود و عملا از سال ۱۴۰۱ این امر با جدیت بیشتری در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت.

این مقام مسئول افزود: در سال ۱۴۰۱ بانک مرکزی، هدف رشد نقدینگی به میزان ۳۰ درصد را لحاظ کرده بود و با مجموعه اقدام‌هایی که در جهت این هدفگذاری صورت گرفت، رشد نقدینگی به ۳۱.۱ درصد رسید که تقریبا حاکی از عملکرد مناسب و توفیق نسبی بانک مرکزی در زمینه کنترل رشد نقدینگی است.  

رشد نقدینگی در پایان ۱۴۰۲ به ۲۴ درصد رسید

مهدی‌زاده در پایان خاطرنشان کرد: این رویکرد در سال ۱۴۰۲ با شدت و تاکید بیشتری پیگیری شد. در این سال هدفگذاری برای رشد نقدینگی ۲۵ درصد بود که  این رقم در پایان سال ۱۴۰۲ به ۲۴.۳ درصد رسید که از عدد تعیین شده نیز کمتر بود. در این شرایط می‌توان امیدوار بود که در سال جاری و همچنین در سال‌های آینده با «کنترل رشد نقدینگی» فشار تورم مهار و نرخ تورم کاهش پیدا کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رشد ۳۰ درصدی درآمد‌های مالیاتی در فروردین ۱۴۰۳
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات بانکی در ۱۴۰۲/ رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲/ کنترل نقدینگی اهرم مهار تورم است
  • بیجار قطب تولید گندم در کشور است / لزوم رفع مشکلات مردم
  • طلای جهانی ثابت شد
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی
  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی 
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه