Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد > تجاری - مالی - مهدی آزادواری:
درحالی‌که در شرایط فعلی بازارهای مالی فعال در کشور هم‌اکنون شاهد سرگردانی و ابهام در سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران خرد هستیم، صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت می‌توانند بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاران خرد و حتی کلان باشند.

به اين معنا كه بلاتكليفي و ابهام در سرمايه‌گذاري و همچنين تغيير در محل سرمايه‌گذاري در كوتاه‌مدت تنها زيان و به‌هم‌ريختگي بازار مالي را منجر مي‌شود و بايد سرمايه‌گذاري‌هاي پايدار، بلندمدت و مطمئن را هدف‌گيري كرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همين اساس، صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري با درآمد ثابت كه نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار را به همراه دارند و فعاليت آنها به‌صورت روزانه تحت‌كنترل نهاد متولي خود است، مي‌توانند بهترين جايگاه براي سرمايه‌گذاري با رعايت سودآوري منطقي و ثابت براي سرمايه‌گذاران خرد باشد.

صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري با درآمد ثابت ازجمله مناسب‌ترين ابزارهاي تأمين مالي براي بنگاه‌هاي اقتصادي و ساير نهادها به‌منظور جمع‌آوري سرمايه‌هاي سرگردان در جهت تأمين مالي پروژه‌ها، ايجاد سرمايه گردش براي واحدهاي توليدي و... است. صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري مشترك گونه‌اي نهاد مالي است كه وجوه دريافتي از سرمايه‌گذاران را در يك مجموعه اوراق بهادار سرمايه‌گذاري مي‌كند و هر سرمايه‌گذار به نسبت سهم خود در مجموعه، از سود يا ضررهاي حاصل از اين سرمايه‌گذاري سهم مي‌برد. صندوق سرمايه‌گذاري مشترك وجوه را از دست عامه مردم جمع‌آوري مي‌كند و سبد اوراق بهادار تشكيل داده و از طريق همين نيروهاي متخصص خود به مديريت اوراق بهادار موجود در سبد سرمايه‌گذاري مي‌پردازد.

عمده عملكرد صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري بستگي به عملكرد اوراق بهادار و ساير دارايي‌هايي دارد كه صندوق‌ها در آنها سرمايه‌گذاري كرده‌اند. صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري مشترك ابزاري براي سرمايه‌گذاران ريسك‌گريز و بدون تخصص است و اين صندوق‌ها معمولا مديراني كارآزموده دارند كه تنوع‌بخشي صحيح سبد اوراق بهادار (بورسي و غيربورسي) را براي سرمايه‌گذاران خود انجام مي‌دهند.

با توجه به امكان و اجبار بازخريد سهام توسط صندوق، سهامداران در هر لحظه قادرند سهام خود را به فروش برسانند. در ايران صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري از سال ۱۳۸۷ تأسيس شده‌اند. سازمان صادر‌كننده مجوز تاسيس صندوق سرمايه‌گذاري مشترك، سازمان بورس است. 3ركن اصلي هر صندوق سرمايه‌گذاري در ايران عبارت است از: مدير صندوق، متولي و ضامن. با توجه به اعتبار بالاي اين شركت‌ها و همچنين نظارت دقيق سازمان بورس بر اين شركت‌ها، ريسك نكول پول سرمايه‌گذاران در صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري مشترك تقريبا به صفر رسيده است.

صندوق سرمايه‌گذاري با درآمد ثابت ازجمله ابزارهاي نوين بازار سرمايه ايران محسوب مي‌شوند. اين صندوق‎‌ها با دريافت مجوز تأسيس و فعاليت از سازمان بورس و اوراق بهادار (سبا) از مصاديق صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري موضوع بند (20) ماده (1) قانون بازار اوراق بهادار و بند (ه‍) ماده (1) قانون توسعه ابزار و نهادهاي مالي جديد محسوب شده و طبق ماده (2) قانون توسعه ابزارها و نهادهاي مالي جديد نزد سازمان ثبت اسناد و املاك كشور به ثبت مي‌رسند و تحت نظارت سبا براساس مقررات، اساسنامه و اميدنامه خود فعاليت خواهند كرد.

صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري با درآمد ثابت مي‌توانند در شرايط كنوني اقتصاد ايران كه بسياري از بنگاه‌هاي بزرگ و كوچك با چالش نقدينگي روبه‌رو هستند و نوسانات ناشي از تصميمات نادرست در ورود سرمايه در سرمايه‌گذاري در بازارهاي متفاوت شاهد مي‌شود، راهگشا بوده و زمينه ورود ساير افراد حقيقي و حقوقي را براي كسب بازدهي تعريف شده و مناسب مهيا سازد.

كارشناس ارشد بازار مالي در همین زمینه: نزول شاخص بورس، رشد فرا بورس رشد ۵۳ واحدی شاخص بورس پایان بازی رانت در بازار قیر ایران آغاز اقدامات بازارسرمایه برای شناسایی ظرفیت‌های پول الکترونیک

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۷۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان لیگ فوتبال با درآمد میلیاردی جرایم انضباطی چه می‌کند؟

به گزارش خبرنگار مهر، بیست و سومین دوره رقابت‌های لیگ برتر فوتبال در حالی به ایستگاه‌های پایانی خود نزدیک می‌شود که همچنان حجم انبوه جریمه‌های مالی برای ارکان مختلف باشگاه‌های لیگ برتری ادامه دارد. نگاهی به بازی‌های فصل جاری نشان می‌دهد جریمه‌های میلیارد تومانی از سوی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در کنار احکام گاه و بیگاه محرومیت تمامی ندارد.

پولی که گمان برده می‌شد به حساب فدراسیون فوتبال واریز می‌شود اما مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال در آخرین مصاحبه خود با اهالی رسانه عنوان کرد: «درآمدهای فدراسیون فوتبال با این ارقام و اعدادش بسته نمی‌شود. اگر تخلف کنند یا نکنند یک ریال هم به ما نمی‌رسد. به سازمان لیگ می‌رسد و سازمان لیگ هم خرج خودش می‌کند».

با این حال حیدر بهاروند رئیس سازمان لیگ فوتبال هیچ واکنشی به این صحبت‌ها نداشت و تنها به سیاست سکوت خود در قبال دریافتی‌های میلیاردی از بازیکنان، مربیان و مدیران باشگاه‌ها ادامه داد تا فضای پر از ابهام مالی در ساختمان پر رمز و راز سازمان لیگ ادامه داشته باشد.

جایی که مشخص نیست چرا هرگز حاضر به پاسخگویی مالی به رسانه‌ها و انتشار اسناد مالی خود ندارد اما تمام دریافتی‌ها همچنان قرار است به حساب این سازمان ریخته شود اما خبری از شفافیت مالی در مخارج آنها نباشد.

سازمان لیگ نه تنها هیچ ابهامی را پاسخ نمی‌دهد بلکه برای احقاق حقوق باشگاه‌ها در زمینه تبلیغات محیطی نیز شفاف سازی نمی‌کند تا نشان دهد می‌تواند به رفتار بدون پاسخ خود در قبال میلیاردها تومان درآمد انباشته ادامه دهد.

کد خبر 6098025

دیگر خبرها

  • برنامه های مدیرعامل وصنا در سال ۱۴۰۳
  • کسب درآمد از ارز دیجیتال بدون سرمایه
  • استقرار ۲۷۹ شعبه اخذ رای در شمیرانات پیش بینی شده است
  • طلب ۱۰۰ میلیارددلاری صندوق توسعه ملی از دولت‌ها
  • سازمان لیگ با درآمد میلیاردی جرایم انضباطی چه می‌کند؟
  • آمادگی برای برگزاری دور دوم انتخابات/ مردم ۲ حوزه منتظر روز جمعه
  • کمتر از ۳ روز تا برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • سازمان لیگ فوتبال با درآمد میلیاردی جرایم انضباطی چه می‌کند؟
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود