Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازار سرمایه همچون سایر بازارهای مالی، از تحولات سیاسی و اقتصادی تاثیر گرفته و دچار نوسان می‌شود، همین ویژگی در اقتصاد پرتلاطم کشور، ریسک سرمایه‌گذاری در بورس را به مراتب افزایش می‌دهد.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام کارگزاری مفید، در این میان یکی از کارآمدترین ساز و کارها برای مدیریت ریسک سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه، استفاده از صندوق‌های سرمایه گذاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بازار سرمایه نسبت به سرمایه‌گذاری مستقیم شیوه‌ای مطمئن‌تر و کم‌ریسک‌تر به شمار می‌آید اما برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم از طریق صندوق‌ها، باید میزان ریسک‌پذیری هر صندوق را متناسب با شرایط سرمایه‌گذار مورد توجه قرار داد:

. صندوق‌های سهامی مناسب افراد با ریسک‌پذیری بالا هستند.

. صندوق‌های با درآمد ثابت، مناسب افراد با ریسک‌پذیری پایین هستند.

. صندوق‌های مختلط از لحاظ ریسک پذیری بین صندوق های سهامی و درآمد ثابت قرار می گیرند.

. سرمایه‌گذاری در صندوق‌های طلا مناسب کسانی است که به سرمایه‌گذاری در سکه و طلا علاقه‌مند هستند.

کارگزاری مفید، پیشگام در تنوع سرمایه گذاری با ۸ صندوق‌

طی سال‌های اخیر، صندوق‌های سرمایه‌گذاری متعددی تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار در کشور شکل‌ گرفته است. در این میان کارگزاری مفید نیز به عنوان بزرگترین کارگزاری کشور با هدف پاسخگویی به نیاز سرمایه‌گذاری افراد با علایق و اهداف مختلف، طیف متنوعی از صندوق‌ها شامل ۸ صندوق سرمایه گذاری در بازار سرمایه را راه اندازی کرده تا پاسخ گوی سلایق مختلف کاربران باشد.

. صندوق سرمایه‌گذاری پیشتاز (سهامی):

کارگزاری مفید به عنوان یکی از پیشگامان در حوزه تاسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری، نخستین صندوق خود به نام «صندوق سرمایه‌گذاری مشترک پیشتاز» را در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۷ به بازار سرمایه معرفی کرد. این صندوق در گروه صندوق‌های سهامی قرار گرفته و مناسب افرادی است که از سطح ریسک‌پذیری بالایی برخوردار هستند.

. صندوق سرمایه‌گذاری ممتاز (مختلط):

در اواخر بهمن ماه سال ۱۳۸۸، کارگزاری مفید با هدف ایجاد بستری برای سرمایه‌گذاری افراد با سطح ریسک‌پذیری متوسط نیز «صندوق سرمایه‌گذاری توسعه ممتاز» را به عنوان صندوق سهامی معرفی کرد اما از اردیبهشت سال ۹۷ این صندوق به صندوق مختلط تبدیل شد و در حال حاضر با همین مدل فعالیت می‌کند.

. صندوق سرمایه‌گذاری پیشرو (سهامی):

به دنبال استقبال فعالان بازار سرمایه و در فروردین ماه سال ۱۳۹۰، کارگزاری مفید دومین صندوق سرمایه‌گذاری خود را به نام «صندوق سرمایه‌گذاری مشترک پیشرو» تاسیس کرد.

این صندوق به عنوان نخستین صندوق سرمایه‌گذاری مشترک بدون جریمه ابطال، این امکان را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار داد تا بدون دغدغه‌ی پرداخت جریمه برای خارج کردن سرمایه خود از صندوق، با خیالی آسوده از این فرصت سرمایه‌گذاری استفاده کنند.

. صندوق سرمایه‌گذاری امید توسعه (سهامی):

اما تنوع صندوق‌های کارگزاری مفید به همین موارد محدود نمی‌شود. با توجه به اینکه برخی سرمایه‌گذاران به دنبال آن بودند تا بخشی از سود حاصل شده طی دوره سرمایه‌گذاری خود را به صورت نقدی دریافت کنند، کارگزاری مفید در اسفندماه سال۹۱، دست به ابتکار زد و نخستین صندوق سرمایه‌گذاری مشترک با تقسیم سود را به نام «صندوق سرمایه‌گذاری مشترک امید توسعه»، طراحی و به بازار سرمایه معرفی کرد.

. صندوق سرمایه‌گذاری توسعه اندوخته آینده (نماد اطلس):

حدود یک سال بعد یعنی دی ماه سال ۹۲ نیز کارگزاری مفید نخستین صندوق قابل معامله خود به نام «صندوق سرمایه‌گذاری توسعه اندوخته آینده» را تاسیس کرد که این صندوق با نماد «اطلس» در تابلو بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس درج شد.

. صندوق سرمایه گذاری حامی:

معامله‌گران بازار سرمایه ممکن است در شرایطی بخشی از سرمایه خود را به صورت نقد در حساب نزد کارگزار خود نگه دارند. کارگزاری مفید به دنبال آن بود تا به منظور بی‌استفاده نماندن این وجوه و منتفع شدن صاحبان سرمایه، مکانیزم خاصی را طراحی و ابداع کند.

صندوق سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت «حامی» در اردیبهشت ماه سال ۹۳ به‌ عنوان راهکاری برای استفاده بهینه از این وجوه، به بازار سرمایه معرفی شد. به دنبال راه‌اندازی این صندوق، مشتریان کارگزاری مفید اگر تمایل داشته باشند، می‌توانند از این امکان استفاده و بابت مانده حسابشان به صورت روزشمار سود دریافت کنند.

. صندوق سرمایه گذاری نامی (درآمد ثابت):

در بهمن ماه سال ۹۶ کارگزاری مفید دومین صندوق با درآمد ثابت خود را به نام صندوق سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت «نامی» تاسیس کرد.

. صندوق سرمایه گذاری عیار (طلا):

نهایتا نیز در خرداد ماه سال ۹۷ و با هدف برآورده شدن نیاز سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در طلا، کارگزاری مفید صندوق قابل معامله سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار مبتنی بر طلا را تاسیس کرد و این صندوق با نماد «عیار» در تابلو بورس کالا درج شد.

سهم ۱۴ درصدی صندوق‌های سهامی مفید از بازار

صندوق سهامی نوعی صندوق سرمایه‌گذاری مشترک است که قالب سبد دارایی آن متشکل از سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس است. این صندوق‌ها تقسیم سود دوره‌ای ندارند و سود این نوع صندوق‌ها ناشی از تفاوت قیمت خرید و فروش واحدهای صندوق است.

در مجموع در بازار سرمایه ایران ۶۸ صندوق سهامی مجوز فعالیت دارند که در این میان خالص ارزش دارایی‌ صندوق‌های سهامی کارگزاری مفید در مجموع به بیش از ۱۴ درصد از ارزش دارایی کل صندوق‌های بازار می‌رسد.

. بازه‌های زمانی جدول منتهی به ۵ مهر ۹۹ است.

سوددهی صندوق‌های مختلط تحت تاثیر بازار

صندوق سرمایه‌گذاری مختلط از جمله صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک است که اصولا دارایی‌هایشان را با نسبت ۴۰ به ۶۰ درصد در اوراق با درآمد ثابت مانند سپرده‌های بانکی، اوراق مشارکت و ...، سرمایه‌گذاری می‌کنند.

هر چه میزان سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه بیشتر باشد، انتظار سودآوری این صندوق‌ها هم بیشتر می‌شود. در حال حاضر مجموعا ۲۱ صندوق مختلط مجوز فعالیت دارند که صندوق «ممتاز» جایگاه قابل توجهی در میان این صندوق‌ها دارد.

. بازه‌های زمانی جدول منتهی به ۵ مهر ۹۹ است.

ریسک پایین با صندوق‌های درآمد ثابت

صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت یکی از کم‌ریسک‌ترین انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک به شمار می‌آیند که سود آنها کمی بیش از سود بانکی است. واحدهای سرمایه‌گذاری این صندوق‌ها اصولا در اوراق کم‌ریسک مانند سپرده‌های بانکی، اوراق مشارکت و سایر اوراق بدون ریسک قابل معامله در بازار، سرمایه‌گذاری می‌شوند.

صندوق‌های «حامی» و «نامی» از سوی کارگزاری مفید در این بخش ارائه شده که سهم بالایی در این سرفصل دارد.

. بازه‌های زمانی جدول منتهی به ۵ مهر ۹۹ است.

حداقل مبلغ سرمایه‌گذاری در صندوق‌های مبتنی بر صدور و ابطال، به اندازه خرید یک واحد از آن‌هاست و حداقل مبلغ سرمایه‌گذاری در صندوق‌های قابل معامله ۵۰۰ هزار تومان است.

برای آشنایی با نحوه شروع سرمایه گذاری و اطلاعات بیشتر در خصوص صندوق های سرمایه گذاری مفید اینجا کلیک کنید.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کارگزاری مفید سرمایه گذاری غیرمستقیم بورس صندوق سرمایه گذاری مشترک صندوق های سرمایه گذاری بازار سرمایه سرمایه گذاری سرمایه گذاری صندوق های سهامی کارگزاری مفید درآمد ثابت نخستین صندوق صندوق ها قابل معامله ریسک پذیری ماه سال کم ریسک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۰۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه بیش از ۲۴ محصول متنوع پالایشگاه آبادان در بورس

مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان از عرضه بیش از ۲۴ محصول متنوع پالایشگاه آبادان در بازار بورس و سرمایه‌گذاری بیش از ۲ میلیارد یورویی در گام دوم فاز ۲ طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه نفت آبادان خبر داد و گفت: با تأمین منابع مالی این پروژه، تا ۲ ماه آینده عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

به گزارش خبرنگار شانا، حکیم قیم امروز (چهارشنبه، ۱۹ اردیبهشت) در حاشیه نخستین روز برگزاری بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشستی با خبرنگاران بیان کرد: به‌منظور اجرای تأکیدهای مقام معظم رهبری برای جلوگیری از خام‌فروشی، موتور پیشران ما جوانان متخصص و توانمند پالایشگاه بودند.

وی افزود: پس از مهار شیوع ویروس همه‌گیر کرونا با ناترازی بنزین روبه‌رو شدیم و در پالایشگاه نفت آبادان تصمیم گرفتیم ناترازی را به حداقل برسانیم.

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان تأکید کرد: در پالایشگاه نفت آبادان با انواع نفت خام و واحدهای پرشمار پیچیده پالایشی و نیروهای متخصص توانستیم پیش از بهره‌برداری از فاز ۲، بیشترین مقدار افزایش تولید بنزین را داشته باشیم و از وزیر نفت نیز لوح سپاس گرفتیم.

قیم افزود: حجم ظرفیت پالایشگاه امروز ۵۲۰ هزار بشکه است، درحالی‌که ساخت یک پالایشگاه جدید ۱۲۰ هزار بشکه‌ای به چندین میلارد دلار سرمایه‌گذاری و چندین سال زمان نیاز دارد.

پالایشگاه آبادان ناترازی گازوئیل کشور را رفع می‌کند

وی بیان کرد: با توجه به اینکه پارسال استفاده از نفت‌گاز را در نیروگاه‌ها جایگزین استفاده از مازوت کردیم، ۲ میلیارد لیتر از این ۳ میلیارد لیتر نفت‌گاز را پالایشگاه آبادان مازاد بر نیاز خود تولید کرد که نقشی بسزا در رفع ناترازی داشته و از خروج چند میلیارد دلار ارز از کشور جلوگیری شد.

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان گفت: تولید بنزین در سال ۱۴۰۰، ۸.۸ میلیون لیتر در روز بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ به ۱۱ میلیون لیتر در روز و در سال ۱۴۰۲ به حداقل ۱۵ میلیون لیتر در روز رسید که با تولید میلیاردها لیتر بنزین، ناترازی بنزین به حداقل رسید.

سیرصعودی سوددهی پالایشگاه آبادان

قیم تأکید کرد: استفاده حداکثری از امکانات و افزایش ظرفیت تولید سبب شد که سود پالایشگاه نیز به مرور افزایش یابد، این در حالی بود که در سال ۱۳۹۸ معادل ۹۴۰ میلیون دلار زیان را شاهد بودیم و در سال ۱۳۹۹ نیز فقط ۱۶ میلیون دلار سوددهی داشتیم. در سال ۱۴۰۰، به سود ۴۲۵ میلیون دلاری (معادل ۱۰.۵ همت) و در سال ۱۴۰۲ نیز به سود ۱۲ همت دست یافتیم که البته این مقدار حداقل سود در سال ۱۴۰۲ بوده است.

وی با اشاره به جذب و پرورش نیروهای مستعد با استفاده از روش‌های نو، که به‌عنوان الگوی کشوری مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: توانستیم بهترین نیروهای متخصص را جذب این واحد پالایشی کنیم.

افزایش تنوع محصولات پالایشی

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان تصریح کرد: افزایش تنوع محصولات پالایشی و افزایش امکان تولید محصولات پالایشی از دیگر دستاوردهای ما بود. در سال ۱۴۰۰ کل محصولات عرضه‌شده ما در بورس ۱۱ عدد بود، اما امروز بیش از ۲۴ محصول را در بورس عرضه می‌کنیم. در سال ۱۴۰۲ نیز مقام نخست در بورس کالا و انرژی را به خود اختصاص دادیم، درحالی‌که در سال ۱۴۰۰ جایگاهی در بازار بورس نداشتیم.

قیم گفت: در زمینه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان نیز مقام نخست قراردادهای بار نخست را در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و مقام شایانی را نیز در وزارت نفت به دست آوردیم.

اختصاص ۳۵۰ میلیارد تومان بودجه برای پروژه‌های مسئولیت اجتماعی

وی تأکید کرد: در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان را به زمینه مسئولیت‌ اجتماعی اختصاص دادیم که سبب رضایتمندی مردم منطقه شده است. در زمینه جذب نیروی انسانی هم پارسال مقام نخست استان خوزستان را به دست آوردیم.

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان بیان کرد: نوسازی معابر، پروژه‌های وسیع عمرانی در سطح شهر و تأمین بیش از ۶۰ باب مدرسه در شهر آبادان از آن جمله بوده است.

انتخاب پالایشگاه آبادان به عنوان قطب صدور خدمات فنی - مهندسی به کشورهای همسایه

قیم گفت: در زمینه صدور خدمات فنی - مهندسی و صادرات فرآورده‌های نفتی به کشورهای همسایه نیز نقش مهمی در کشور داشتیم که پیگیری بازسازی و نوسازی پالایشگاه‌های سوریه و عراق از آن جمله بوده است. خوشبختانه وزارت نفت پالایشگاه آبادان به‌عنوان قطب صدور خدمات فنی - مهندسی به کشورهای همسایه انتخاب شده است و ما در این زمینه فعالیت‌های گسترده‌ای انجام دادیم.

وی با اشاره به صادرات گاز مایع از پالایشگاه نفت آبادان با دریافت مجوز صادرات این محصول گفت: این درآمد صرف پروژه‌های توسعه‌ای در پالایشگاه خواهد شد.

درآمد ۲۰ میلیون دلاری صادرات گاز مایع

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان بیان کرد: با نوسازی اسکله‌های قدیمی، برای نخستین بار در تاریخ ۱۱۰ ساله پالایشگاه نفت آبادان، صادرات دریایی گاز مایع را آغاز کردیم و از شهریور سال گذشته به‌طور میانگین، ماهانه یک محموله یک هزار تنی گاز مایع را از دریا صادر کرده‌ایم، از دی‌ماه پارسال مجوز صادرات زمینی را نیز دریافت کردیم و از محل صادرات گاز مایع ماهانه ۱۰ تا ۲۰ میلیون دلار درآمد به دست آورده‌ایم.

آغاز عملیات اجرایی گام دوم فاز ۲ طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان تا ۲ ماه آینده

قیم گفت: از محل فروش محصولات مازاد بر سهمیه مصوب پالایشگاه (بیش از ۴۳۰ هزار بشکه) این مجوز داده شد که تا سقف ۴۷۰ میلیون یورو برای بخش دوم فاز ۲ استفاده کنیم، بنابراین از محل فروش محصولات مازاد پالایشگاه آبادان، منابع بخش دوم فاز ۲ را آغاز کردیم. امیدواریم حداکثر تا ۲ ماه آینده، عملیات اجرایی این طرح بزرگ به ارزش ۲ میلیارد یورو آغاز شود.

تولید روزانه ۱۷ میلیون لیتر بنزین

وی افزود: با راه‌اندازی واحد هیدروکراکر تا ۲ ماه آینده و  افزایش ۴ میلیون لیتری ظرفیت تولید گازوئیل در شرکت پالایش نفت آبادان، بخش ناترازی در بخش گازوئیل را به‌طور کامل رفع خواهیم کرد. در بنزین نیز تلاش کردیم با افزایش ۴ میلیون لیتری تولید در سال ۱۴۰۲ و با طرح‌های ابتکاری در سال ۱۴۰۳، ۲ میلیون لیتر دیگر به تولید بنزین خود اضافه کنیم و تولید روزانه بنزین را به ۱۷ میلیون لیتر برسانیم.

طرح ارتقای کیفی نفت کوره پالایشگاه آبادان در دستور کار قرار گرفت

مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان گفت: امیدوار هستیم فاز ۴ پالایشگاه آبادان که مربوط به اجرای طرح ارتقای کیفی نفت کوره این پالایشگاه است، به‌موازات گام دوم فاز ۲ اجرایی شود.

قیم بیان کرد: نوسازی واحدهای قدیمی با فناوری ایرانی مقدار آب پالایشگاه نفت آبادان را ۵۰ تا ۷۰ درصد کاهش خواهد داد.

دیگر خبرها

  • عرضه بیش از ۲۴ محصول متنوع پالایشگاه آبادان در بورس
  • سکته دلاری قیمت مسکن
  • قصه ناتمـام رکود در بورس
  • هفت پله قرمز بورس
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • آیا سرمایه‌گذاری همان پس‌انداز است؟
  • بنو و پرداخت مبلغ محکومیت سنگین!
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه