Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-09@09:24:45 GMT

صندوق سرمایه‌گذاری چیست و انواع آن کدام است؟

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۸۰۵۶۶

صندوق سرمایه‌گذاری چیست و انواع آن کدام است؟

صندوق سرمایه‌گذاری، بهترین گزینه برای افرادی است که ‌تمایل دارند در بورس سرمایه‌گذاری کنند اما دانش، تجربه و فرصت کافی برای سرمایه‌گذاری در این بازار را ندارند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری انواع مختلفی دارند که در این مطلب به آن‌ها اشاره می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ صندوق سرمایه‌گذاری، بهترین گزینه برای افرادی است که ‌تمایل دارند در بورس سرمایه‌گذاری کنند اما دانش، تجربه و فرصت کافی برای سرمایه‌گذاری در این بازار را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صندوق‌های سرمایه‌گذاری انواع مختلفی دارند که در این مطلب به آن‌ها اشاره می‌شود.

صندوق سرمایه‌گذاری چیست؟

صندوق سرمایه‌گذاری در واقع نهادی مالی است که وجوه جمع‌آوری شده (سرمایه‌های جمع شده) در صندوق را در انواع اوراق بهادار سرمایه‌گذاری می‌‌کند. دارایی‌های هر صندوق به واحدهای کوچکی تقسیم می‌شود و هر سرمایه‌گذار به نسبت مالکیت خود، در سود یا زیان صندوق شریک است. حضور کارشناسان و تحلیلگران حرفه‌ای بازار سرمایه در تیم مدیریت دارایی صندوق‌‌ها باعث می‌شود که ضمن کنترل ریسک‌های سرمایه‌گذاری، یک بازدهی متناسب با ریسک نصیب سرمایه‌گذاران شود.

به عبارت دیگر اگر شخصی فرصت کافی برای یادگیری روش‌های تحلیلی مانند تحلیل بنیادی، تحلیل تکنیکال یا تابلوخوانی ندارد یا علاقه‌ای به فراگیری این دانش‌ها را ندارد، می‌تواند از طریق صندوق‌های سرمایه گذاری به راحتی در بازار بورس سرمایه‌گذاری کند.

انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری

امروزه انواع مختلفی از صندوق‌‌ها در بازار سرمایه فعالیت می‌کنند. سرمایه‌گذاران می‌توانند نوع صندوق مناسب خود را با در نظر گرفتن پارامترهایی شامل ریسک سرمایه‌گذاری، بازدهی مورد انتظار و مدت زمان سرمایه‌‌گذاری، انتخاب کنند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری را می‌توان به ۲ دسته کلی صندوق‌های قابل معامله (ETF) و صندوق‌های صدور و ابطالی تقسیم کرد. منظور از صندوق ETF این است که خرید و فروش این نوع صندوق همانند سهم‌های دیگر در سامانه‌های معاملاتی انجام می‌شود. سرمایه‌گذاری در صندوق صدور و ابطالی نیز همانطور که از اسم آن مشخص است، نیازمند طی شدن فرآیند صدور و ابطال است که سرمایه‌گذار می‌تواند با مراجعه به سایت مربوط به هر صندوق و به صورت اینترنتی این اقدام را انجام دهد.

انواع صندوق سرمایه‌گذاری از نظر ترکیب دارایی

صندوق‌های سرمایه‌گذاری از نظر ترکیب دارایی به انواع صندوق‌های پشتوانه طلا، صندوق‌های مختلط، سهامی و درآمد ثابت و … تقسیم می‌شوند که در ادامه در خصوص هر یک از این صندوق‌ها بیشتر توضیح داده می‌شود.

انتهای پیام/

 

 

 

صندوق‌ طلا

حداقل ۷۰ درصد از کل دارایی‌های صندوق طلا در گواهی سپرده کالایی سکه طلا و حداکثر ۲۰ درصد در اوراق مشتقه مبتنی بر سکه طلا سرمایه‌گذاری می‌شود. مابقی دارایی‌های این صندوق‌ها در اوراق بهادار با درآمد ثابت، گواهی سپرده بانکی و سپرده بانکی سرمایه‌گذاری می‌شود. قیمت سکه طلا، بیشترین تاثیر را بر ارزش واحدهای صندوق طلا دارد. بنابراین این صندوق‌ها مناسب کسانی است که ضمن پذیرش ریسک ناشی از تغییرات قیمت ارز و قیمت جهانی طلا، تمایل دارند بخشی از دارایی‌های خود را در طلا سرمایه‌گذاری کنند.

 

صندوق‌ درآمد ثابت

حداقل ۷۵ درصد از کل دارایی‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت، در اوراق بهادار با درآمد ثابت، گواهی سپرده بانکی و سپرده بانکی سرمایه‌گذاری می‌شود. مابقی دارایی‌های این صندوق‌ها، در سهام و حق تقدم سهام، قراردادهای اختیار معامله و گواهی سپرده کالایی سرمایه‌گذاری می‌شود. از همین رو، صندوق‌های با درآمد ثابت از کم‌ریسک‌ترین صندوق‌های بازار هستند.

 

صندوق‌ مختلط

حداقل ۴۰ درصد و حداکثر ۶۰ درصد از کل دارایی‌های صندوق‌های سرمایه گذاری مختلط در اوراق بهادار با درآمد ثابت، گواهی سپرده بانکی و سپرده بانکی سرمایه‌گذاری می‌شود. مابقی دارایی‌های این صندوق ها، در سهام و حق تقدم سهام، قراردادهای اختیار معامله و گواهی سپرده کالایی سرمایه گذاری می‌شود. صندوق‌های مختلط جزو صندوق‌های با ریسک متوسط بازار هستند.

 

صندوق‌ سهامی

حداقل ۷۰ درصد از کل دارایی‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهامی، در سهام، حق تقدم سهام و قراردادهای اختیار معامله و مابقی دارایی‌های این صندوق‌ها، در سایر اوراق بهادار سرمایه‌گذاری می‌شود. از آنجا که نوسان ذات بازار سرمایه است و قیمت سهام شرکت‌ها مدام در حال تغییر است، صندوق‌های سهامی صندوق‌هایی پرریسک محسوب می‌شوند.

 

 

به اطلاعات بیشتری نیاز دارید؟

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بورس و روش‌های تحلیل آن، به سامانه آموزشی کارگزاری مفید به نشانی learning.emofid.com مراجعه کنید. در این وبسایت بیش از ۱۰۰۰ مطلب در سه سطح «مبتدی»، «نیمه حرفه‌ای» و «حرفه‌ای» به همراه دوره‌های مختلف آموزشی ارائه شده است. به علاوه روزانه چندین کلاس با هدف آموزش بورس به صورت رایگان و غیر حضوری برگزار می‌شود.

 

منبع: دانا

کلیدواژه: درصد از کل دارایی های صندوق صندوق های سرمایه گذاری سرمایه گذاری می شود صندوق سرمایه گذاری سرمایه گذاری درآمد ثابت اوراق بهادار گواهی سپرده سپرده بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۰۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای سوءرفتارهای جنسی گسترده در یک نهاد فدرال آمریکایی

براساس گزارشی مستقل، «شرکت بیمه سپرده فدرال» درگیر صدها مورد سوءرفتار جنسی شده و باید تغییرات گسترده‌ای را برای رسیدگی به آزار و اذیت جنسی گسترده و سایر رفتارهای نادرست در این نهاد ایجاد کند.

به گزارش ایسنا، براساس گزارش مستقلی که سه‌شنبه منتشر شد، سؤالاتی در مورد آینده رهبری این نهاد فدرال آمریکایی ایجاد شده است. این گزارش که با تحقیقات روزنامه وال‌استریت‌ژورنال انجام شده است، به پرونده بیش از ۵۰۰ شاکی استناد کرده که برخی از آنها گفتند مقام‌های رده‌بالایی چون «مارتین گرونبرگ» رئیس «شرکت بیمه سپرده فدرال» موسوم به اف‌دی‌آی‌سی در قلدری و آزار کلامی و آزارهای جنسی دست داشته‌اند.

به طور کلی، گزارش شرکت حقوقی «کلیری گوتلیب» تصویری از یک نهاد آمریکایی فاسد را ترسیم می‌کند که در آن آزار جنسی، تبعیض نژادی و قلدری در هر سطحی فراگیر بوده و سال‌ها توسط رهبران ارشد آن نادیده گرفته شده است و همچنین شکایت‌ها در مورد سوء رفتارها، با اقدامات تلافی‌جویانه همراه می‌شد.

در این گزارش آمده است: «برای سال‌ها، شرکت بیمه سپرده فدرال نتوانسته امنیت محیط کار عاری از آزار و اذیت جنسی، تبعیض و دیگر انواع رفتارهای نامناسب را برای تعداد زیادی از کارکنان فراهم کند و افرادی هم که به ارتکاب سوءرفتارهایی متهم می‌شدند، بعد از مدتی در مناصب جدید گمارده می‌شدند.»

گزارش کلیری گوتلیب نشان می‌دهد، فرهنگ سمی در این نهاد فدرال رواج داشته و مقاماتی که وظیفه رسیدگی به مشکلات افشا شده توسط گزارش‌های وال‌استریت‌ژورنال را داشتند، خود موضوع ادعاهای سوء رفتار قرار گرفتند. افشای این رسوایی‌های جنسی موجب شد تا دوباره درخواست‌هایی برای برکناری گرونبرگ مطرح شود. او دموکراتی است که طی ۲ دهه گذشته از رهبران ارشد این آژانس آمریکایی بوده است.

شرکت بیمه سپرده فدرال (FDIC) در سال ۱۹۳۳ در پاسخ به ورشکستگی گسترده بانک‌ها در طول رکود بزرگ ایجاد شد.

انتهای پیام  

دیگر خبرها

  • برنامه های مدیرعامل وصنا در سال ۱۴۰۳
  • سود سپرده‌ های حج و عمره زیاد می شوند ؟
  • آخرین اقدام برای افزایش سهمیه حج و سود سپرده‌های حج و عمره
  • طلب ۱۰۰ میلیارددلاری صندوق توسعه ملی از دولت‌ها
  • افشای سوءرفتارهای جنسی گسترده در یک نهاد فدرال آمریکایی
  • سپرده بلندمدت دارایی‌های پرسپولیس در بانک شهر
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • خرید و فروش طلا مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شود؟
  • معامله نخستین گواهی سپرده سکه صادره خزانه بورس کالا
  • صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود